Over ons

 
Binnen de praktijk zijn werkzaam: Ingeborg d’Hondt (DO - MRO), Matty van IJzendoorn (DO - MRO) en Liesbeth Reitsma (DO - (M)RO). Wij beschouwen de mens als een geheel en bieden u dan ook graag een behandeling die de totaliteit van uw gezondheid verbetert.

Ingeborg d’Hondt


In 2008 studeerde ik af als osteopaat aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent, waarna ik mijn eigen praktijk ‘Ingeborg Osteopathie’ heb geopend. Binnen de praktijk zag ik ook veel kinderen en daarom heb ik nog een tweejarige vervolgopleiding gedaan in osteopathie bij kinderen.
 
Omdat ik zelf op hoog niveau aan sport deed, begon ik mijn carrière op de sportopleiding C.I.O.S in Sittard. Vervolgens heb ik fysiotherapie gestudeerd in Breda, waarna ik werkzaam ben geweest in revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven en in verschillende fysiotherapiepraktijken. Daar heb ik sporters behandeld, medische trainingstherapie gegeven en vrouwen behandeld na borstkanker. Door mijn werkzaamheden begreep ik steeds beter dat de behandeling van het symptoom niet voldoende was. Ik wilde op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en de totale mens in ogenschouw nemen.

Om deze reden ben ik osteopathie gaan studeren, aangevuld met verschillende postgraduaat opleidingen. Ook de impact van voeding, beweging en stress op onze gezondheid is enorm. Met mijn diploma in orthomoleculaire therapie en de opleiding Master NLP ben ik in staat om de invloed van klachten van mensen op hun totale vitaliteit te onderzoeken en te behandelen. Ik hoop dan ook dat ik samen met u uw klachten en totale vitaliteit mag herstellen.
 

Matty van IJzendoorn

In 2009 heb ik mijn diploma voor fysiotherapie behaald aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Mijn aandachtsgebied binnen de fysiotherapie was de schouder. Na een paar jaar ervaring hierin op te hebben gedaan, merkte ik dat meer verdieping zocht. Ik behandelde patiënten, wist dat er meer aan de hand was dan hetgeen ik behandelde, maar wist niet wat. Toen kwam osteopathie op mijn pad. Mede door het enthousiasme van Ingeborg heb ik de stap durven nemen om osteopathie te gaan studeren.

In 2016 mocht ik mezelf dan eindelijk osteopaat noemen na een 5-jarige opleiding te hebben gevolgd aan de International Academy of Osteopathy te Zeist. Tijdens deze opleiding heb ik in de laatste 2 jaar stage gelopen bij Ingeborg, waardoor wij nu een zeer goede samenwerking hebben en goed van elkaar weten hoe we onderzoeken en behandelen. Na het behalen van het diploma was mijn honger naar kennis nog altijd niet gestild. Dus ben ik cursussen gaan doen om mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van kinderen, voeding, prikkelbaar darmsyndroom en zwangerschap.

In de jaren dat ik nu werkzaam ben als osteopaat heb ik ervaren dat bij veel vrouwen zich pijnklachten voordoen die te maken hebben met het bekkengebied. Ook tijdens de intakes hoorde ik veel klachten met betrekking tot menstruatie, fertiliteit/vruchtbaarheid, zwangerschap, postnataal herstel en operaties aan baarmoeder of eierstokken (met alle gevolgen van dien). Door deze bevindingen, mijn eigen ervaringen met menstruatieklachten en de cursus zwangerschap heb ik besloten me te gaan verdiepen in deze richting. Mijn eigen zwangerschap en bevalling hebben mij bevestigd in deze keuze.

Liesbeth Reitsma

Van jongs af aan wist ik dat ik later met mensen wilde werken. Na het afronden van mijn middelbare school ben ik aan de opleiding fysiotherapie begonnen die ik in 1998 met succes heb afgerond.
Na een aantal jaren als fysiotherapeut gewerkt te hebben, zag ik vaak mensen terugkomen met dezelfde klachten. Via een collega ben ik geïnteresseerd geraakt in osteopathie. Daarbij wordt meer gekeken naar het lichaam in zijn geheel. Als osteopaat ga je op zoek naar bewegingsbeperkingen in het lichaam die elders klachten kunnen veroorzaken. Daardoor ben je minder met symptoombestrijding bezig en meer met het oplossen van de oorzaak. Dat sprak me enorm aan. Daarom ben ik in 2009 begonnen met de opleiding tot osteopaat aan The International Academy of Osteopathy in Antwerpen. Deze 5-jarige opleiding heb ik in november 2014 met succes afgerond.
 
Toen ik als osteopaat aan het werk ging zag ik veel kindjes en baby’s in de praktijk komen. Binnen de opleiding Osteopathie word je ook opgeleid om kindjes en baby’s te behandelen maar het blijft een specialisatie. Om deze doelgroep goed te kunnen behandelen, heb ik de tweejarige opleiding Osteopathie en Kinderen gevolgd.
 
Daarnaast heb ik nog verschillende postgraduaat opleidingen gevolgd. Momenteel ben ik mijn onderzoek en behandeltechnieken aan het uitbreiden via de opleiding De Bakker.